Table of Contents

מערב חולון: אזהרה לבעלי הקרקעות ההיסטוריים במתחם

בימים אלה אושרה באופן סופי תכנית הבנייה מערב חולון. התכנית כוללת אלפי יחידות דיור לבנייה, אך אלה יחולקו בין בעלי עשרות אלפי חלקות קטנות רובן בשטח של כ- 345 מ”ר לכל חלקה – מדובר בבעלי המגרשים ההיסטוריים במתחם. כעת מתחיל שלב ב במתחם – שיבוץ בעלי הקרקע ההיסטוריים בתכנית למגרשי הבינוי. והסכנה היא שבעלי הקרקעות שלא מתאחדים בימים הקרובים, יזמי הנדל”ן מחכים שהם לא יתאחדו, כדי להשתלט על המגרשים ולקנות את הקרקע בכפייה הרבה מתחת למחירי השוק, ואותם בעלי קרקעות לא יוכלו להמשיך לבנייה – הכל באופן חוקי

 

מאת: עמית וייס

 

הסכנה: מי שלא מצטרף מיידית, יזמי הנדל”ן ממתינים לרכוש את הקרקע בכפייה, מתחת למחיר השוק – והכל באופן חוקי

 

הבעיה

בעלי מגרשים היסטוריים לא יכולים לבנות לבדם בתכנית החדשה, יש להם מגרש קטן מדי להקמת הבניין ולכן הם צריכים שותפים כדי לבנות יחד את הבניין.

 

הסכנה

בעלי המגרשים שלא מתאחדים מיידית בהסכם שיתוף בו הם מבקשים לבנות יחד עם בעלי קרקעות פרטיים נוספים, עלולים לאבד את אפשרות הבנייה ואת האפשרות להגיע לדירה לצמיתות. הם צפויים כפי הנראה לתביעה לפירוק שיתוף ויאלצו למכור בכפייה את הקרקע ליזמי בנייה.

 

בימים אלה ממתינה העירייה לקבוצות בעלי מגרשים שהתאחדו יחדיו לשם קבלת בניין בשלמות מבין מאות הבניינים בתכנית.

 

מי שלא יגיש בימים אלה רשימה מאוחדת של בעלי המגרשים המאוחדים בהסכם שיתוף עלול להיות מפוזר במספר מגרשי בנייה בלי בעלי קרקע שהוא מכיר והוא צפוי להשתלטות של יזמי נדל”ן הפועלים במתחם במסגרת הליך פירוק השיתוף.

 

 

המשמעות, רק מי שדאג להתארגן מראש ובדחיפות בהסכם שיתוף עם בעלי מגרשים פרטיים היסטוריים נוספים במתחם הרוצים לבנות כולם יחד, רק קבוצות אלו, יקבלו מגרש בשלמות להמשיך לבנייה עצמה.

אחרת הם עלולים למצוא עצמם במגרש עם בעלים שחלקם נפטרו, יורשים לא ידועים, חסויים ובעיקר יזמי נדל”ן שרק מחכים להשתלט על המגרש ולהוציא את בעלי הקרקע  במכירה כפויה ונמוכה בהרבה של הקרקע ביחס למחירי השוק בהליך פירוק שיתוף בבימה”ש.

 

הפתרון: “כיפת ברזל”

 

התאגדות משותפת וסגורה של בעלי קרקעות  פרטיים בלבד (ולא חברות יזמיות) באמצעות חברה ייעודית השומרת על האינטרסים שלהם ושלהם בלבד.

זוהי התאגדות דחופה של בעלי הקרקעות במשותף באמצעות חברה ייעודית לבנייה משותפת, הדואגת באמצעות עורכי דין המייצגים את בעלי הקרקע בלבד, לשמור על האינטרסים של בעלי הקרקעות ושלהם בלבד הזקוקים להגנה מאסיבית.

 

עו”ד משה לוי: “חברה ייעודית השומרת על האינטרסים של בעלי הקרקעות בלבד”

 

עו”ד משה לוי מבעלי חברת פיק”א השקעות שהינה החברה הייעודית המטפלת בריכוז בעלי הקרקעות במתחם, בשיתוף משרד עורכי דין ייעודי, המייצג את בעלי הקרקעות בהסכם האיחוד מסביר: “חברה ייעודית זאת מאגדת את בעלי הקרקעות, והיא בודדה במתחם במובן השמירה ומקסום האינטרסים של בעלי הקרקעות מול היזמים והקבלנים במתחם היות והחברה הינה גורם בלתי תלוי וכל ייעודה היא לשמור על האינטרסים של בעלי הקרקעות זהו חלום של כל בעל קרקע במתחם היודע שיש מי ששומר עליו”.

 

חלון ההזדמנות להתארגנות מוקדמת להגשת דרישה להקצאה למגרשים בשלמות, מוגבל בזמן והוא נקבע תמיד לתקופה קצרה ומי שיפספס את ההצטרפות להסכם שיתוף, לא יוכל לאחר התקופה הנוכחית להצטרף, שכן, יש להגיש בהקדם את הרשימות של הבעלים לעירייה ולדרוש ולקבל מגרש שיבטיח כי כל בעלי הדירות העתידיות בו, יבנו יחד , יפעלו תוך זהות אינטרסים וימנעו מפירוק שיתוף.