אז כפי שהבנו, בניית אתרים, הינה השלב ההתחלתי בכל תהליך קידום ובניית נוכחות באינטרנט של העסק שלנו. האתר הינו הבסיס, המהווה למעשהמאין “סוכן” המסתובב ברשת האינטרנט ומפרסם אותנו.
כפי שהזכרתי, ישנם היום חברות, המציעות מגוון תבניות מוכנות, כך שכל אדם, ללא ידע קודם בבניית אתרים, יוכל לבנות בעצמו את אתר העסק שלו, ולעצב אותו כפי שיבחר.
אך במידה ובחרתם לפנות לאיש מקצוע על מנת שיבנה את האתר, בצורה מקצועית, עליכם לברר מספר פרטים לפני סגירת העסקה עימו.
כל תחום בניית האתרים, פותח בשנים האחרונות, ושיטת העבודה כיום, בניגוד לעבר, היא לבנות אתרים על מערכות לניהול תוכן.
- במידה ומדובר באתר האינטרנט הראשון שלכם, ולא “שיפוץ” של אתר אינטרנט קיים לעסק. תצטרכו אחסון, על מנת לאחסן את כל התכנים השונים שיעלו לאתר האינטרנט שלכם.
בונה האתר שלכם, יציע לכם לחסוך, ולמעשה לנצל את האחסון (הבלתי מוגבל ככל הנראה) שרכש, על מנת לחסוך את קניית האחסון במיוחד עבור אתר האינטרנט שלכם.
התשובה: לא, מאד לא ממולץ.
יש לחשוב לגבי העתיד, במידה ותרצו לעזוב את בונה האתרים שלכם, לא תהיו תלויים בו, כל עוד יש לכם אחסון משלכם, שאתם אלו הקובעים את הרשאים לגישה אליו. - השאלה הבאה, שעליכם לוודא עם בונה האתרים לפני סגירת העסקה, היא באיזה מערכת לניהול תוכן ייבנה האתר?
יש לזכור, כי מטרתכם היא להימנע מתלות, מכל גורם חיצוני.
חשוב לוודא, האם בונה האתרים, יעביר לכם הדרכה בנוגע לשימוש במערכת לניהול תוכן? כך שתוכלו לעדכן את האתר בעצמכם, מבלי להיות תלויים בו ולהוסיף תשלום בכל פרט שתרצו להכניס לאתר.
המערכות שככל הנראה, האתר שלכם יבנה עליהן, יהיו ג’ומלה או וורדפרס. - יש לוודא מראש, מה כלול בעסקה, מלבד בניית האתר?
הכנסת תכנים שונים?קידום אתר?גרפיקות שונות?
האם בונה האתר, הוא זה שיכתוב את התכנים השונים באתר האינטרנט שלכם? - אילו פונקציות שונות יהיו באתר?
האם יהיה טופס יצירת קשר? האם הלקוחות יוכלו לשלם דרך האתר? אנימציות? סרטונים? - יש להחתים את בונה האתרים, כי כל עבירה על זכויות יוצרים, היא למעשה על אחריותו!
- יש להחתים את בונה האתרים על ההסכם, בו מצויינים תאריכים, מחירים וכל התוספות לבניית אתר האינטרנט.
במידה ויש לכם שאלות נוספות שהינכם מעוניינים לשאול לפני סגירת עסקה עם בונה אתרים ניתן ליצור קשר.